Back to top

Ratificada la sentència a l'arquitecte de les obres d'El Pòsit

El procés judicial va començar al 2011, després que una quinzena de veïns de la zona imposés una demanda contra els diferents implicats en la construcció. En un primer moment el jutge va exculpar tots els acusats a excepció de l'arquitecte de l'obra, que va apel•lar.
Apartat de la sentència on s'especifica la resolució final

Satisfacció per als veïns afectats per les obres d'El Pòsit, després que l'Audiència Provincial de Tarragona hagi ratificat la sentència a l'arquitecte dels treballs, Francisco Javier Penalba.

La resta dels implicats en el procés judicial, com ara la Confraria de Pescadors de Cambrils i l'empresa Estructuras Carvajal S.L., han quedat exculpats. Penalba ja havia estat declarat com únic culpable en la primera sentència, però després d'apel·lar el cas va passar a l'Audiència Provincial.

En aquest sentit, el gerent d'Estructuras Carvajal S.L., Jesús Carvajal, ha valorat positivament la resolució de la demanda i considera que demostra per partida doble que no van fallar en la seva feina. "Que el jutge de primera instància digui que havíem fet els treballs amb excepcional pulcritud, ens deixa molt satisfets i contents", explica Carvajal.

Tot i que el procés judicial arriba a la fi després de cinc anys, els veïns han hagut d'avançar els diners de les obres de reparació a les cases afectades i no esperen que la indemnització compensi les seves despeses. A més, asseguren que l'afectació ha transcendit més enllà del cost de les reparacions i també ha provocat una forta caiguda en el preu del lloguer a la zona. "Penso que no recuperarem totes les despeses que hem hagut de pagar. A més, els lloguers han hagut de baixar preus per les obres", manifesta l'Esteve Llaveria, un veí afectat per les obres.

D'altra banda, els veïns afectats critiquen la mala gestió que els promotors han fet de la situació i consideren que l'Ajuntament s'ha mostrat inconstant i distant en tot el procés. 

Paraules clau:

Notícies relacionades