Back to top

El Raval de Santa Anna serà peatonal

L'Ajuntament de Reus iniciarà un pla pilot per tal de peatonalitzar el Raval de Santa Anna. Es tractarà d'una reconversió progressiva que posaran en marxa coincidint amb la campanya de Nadal i que tallarà el seu pas des de la plaça Catalunya i fins a la plaça de Prim.
Raval de Santa Anna.

Prova pilot

A partir del 29 de novembre i fins al 29 de febrer, el Raval de Santa Anna es tancarà per al trànsit de vianants.

Es tracta d'una prova pilot que el consistori reusenc activarà els divendres, dissabtes, festius d'obertura comercial i vigílies de festius, d'onze del matí a nou de la nit. Busquen convertir aquest carrer en un passeig comercial que fomenti el comerç de la zona.

raval

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha explicat que 'no es permetrà el pas de vehicles des de la plaça Catalunya i fins a la plaça del Prim, tot garantint l'accés al pàrquing del Simonet'.

El projecte també inclou instal·lar un nou conjunt semafòric per regular la circulació viària. Des d'Urbanisme, estan a punt de licitar un estudi que, en paral·lel, permeti avaluar aquesta prova i decidir si s'acaba implantant definitivament. L'objectiu és dinamitzar el comerç de la zona i fer un primer pas enfocat a apropar Reus als nous models de smarts cities.

Des del carrer Amargura també es podrà creuar per accedir al carrer Santa Anna, per tal de no obstaculitzar el transport dels establiments. La proposta de transformar el raval va sorgir dels mateixos botiguers del carrer.

Paraules clau: