Back to top

Rebutgen la presència de Vox per Sant Jordi

El grup local d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme rebutja que el partit d'extrema dreta Vox estigui present durant la celebració de la diada de Sant Jordi. L'entitat demana que l'Ajuntament de Reus es posicioni en contra i també criden a la ciutadania i a les entitats perquè rebutgin la presència d'aquest partit entre les parades.
Joan Maria Rosich, membre de la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme.

Des d'A Reus Primer les Persones, Uniat Contra el Feixisme i el Racisme denuncien que els valors de la diada de Sant Jordi no són compatibles amb la presència del partit d'ultradreta espanyolista Vox. Asseguren que aquest ha demanat ser present a la ciutat amb una parada, tal com fan partits polítics i entitats. Un fet que rebutgen frontalment. Un dels seus membres, Joan Maria Rosich, ha defensat que 'en una jornada on es defensen valors com la cultura i la solidaritat, un partit que es basa en prohibir i marginar un seguit d'idees i col·lectius, no pot ser que estigui allí fent propaganda'.

El col·lectiu crida a entitats i associacions perquè facin arribar la seva protesta a l'Ajuntament de Reus. De fet, asseguren que ja hi hauria col·lectius que s'haurien dirigit a l'OAC. Demanen també que l'equip de govern es posicioni en contra.

L'entitat demana que tota la ciutadania es manifesti en contra d'aquest partit d'ultradreta i recorden que l'auge de l'extrema dreta s'ha estès en països europeus com Holanda, Finlàndia o França.