Back to top

Recapten 3.920 kg d'aliments a Reus

La campanya de recollida d’aliments “Quilos de solidaritat” ha recaptat gairebé 10 tones de solidaritat a la recollida d’aliments a la província de Tarragona, promoguda pel Grup PRISA, Fundació Carrefour i la Creu Roja
recollida aliments

S'han recaptat gairebé 10 tones de solidaritat a la recollida d’aliments promoguda pel Grup PRISA, Fundació Carrefour i la Creu Roja. La recollida ha estat tot un èxit als hipermercats Carrefour de Tarragona i Reus, on s’han recollit 5.400 kg a Tarragona i 3.920kg a Reus.

recollida

"Quilos de solidaritat" 

recollida

Els aliments recollits cobriran les necessitats bàsiques de les més de 19.000 famílies ateses per la Creu Roja a la província de Tarragona. La recollida d’aliments “Quilos de solidaritat” ha tingut lloc del 25 i 28 de juny en més de 200 hipermercats Carrefour de tota Espanya i ha comptat amb la participació de milers de persones voluntàries del Pla Creu Roja RESPON i de Fundació Solidaritat Carrefour.

A Reus i Tarragona una trentena de persones voluntàries de la Creu Roja Tarragona, Creu Roja Reus i Creu Roja Salou han fet possible aquesta recollida. La crisi sanitària derivada de la COVID-19 a Espanya ha portat com a conseqüència una crisi econòmica i social que està afectant a centenars de milers de persones en tota Espanya i que ha provocat una emergència alimentària entre una part de la població que ha desbordat totes les previsions.

recollida

Les diferents entitats socials estan sobrepassades, tot i les contínues donacions rebudes, aquestes es fan insuficients per a cobrir aquest augment de sol·licituds d'ajuda. Per això, les tres grans emissores del grup PRISA: la Cadena SER, LOS40 i la cadena Dial, en col·laboració amb Fundació Solidaritat Carrefour i la Creu Roja, van posar en marxa del 18 de juny i fins al 28 de juny l'operació #QuilosDeSolidaritat amb la qual es pretén visibilitzar la difícil situació a la qual s'enfronten milers de persones al nostre país.

La campanya de sensibilització que ha culminat amb aquesta important operació de recollida d'aliments en benefici de milers de persones en situació d'emergència social. Aportacions que, per petites que siguin, ajudaran a minimitzar les dificultats a les quals s'enfronta una gran part de la nostra societat. 

Per a l'organització humanitària, el lliurament d'aliments i béns bàsics a col·lectius desfavorits és una constant en la seva activitat. Des de mitjan març, aquesta acció s'ha incrementat de manera exponencial, a causa de la pandèmia Creu Roja va reaccionar immediatament davant la crisi sanitària mitjançant la posada en marxa del pla Creu Roja RESPON enfront del COVID-19, a través del qual ja s'ha ajudat a més de dos milions de persones.

Creu Roja RESPON

recollida

En molts casos, aquesta ajuda ha consistit en el lliurament d'aliments, medicines i altres béns bàsics a famílies i persones vulnerables havent lliurat ja prop de 200.000 aliments i productes bàsics a persones afectades pel COVID- 19.

Creu Roja RESPON és una resposta integral a la situació generada per la pandèmia, en totes les àrees d'actuació de l'organització humanitària; emergències, salut, inclusió social, educació i ocupació, i que suposa la seva major mobilització de recursos, capacitats i persones en la història a nivell nacional i mundial.

Aquest pla de Creu Roja tindrà una durada de 9 mesos, fins a desembre i dins d'aquest pla ja ha mobilitzat a 52.000 persones voluntàries, més 26.000 d'elles de nova incorporació en tot el territori, a través de més de 1.400 punts d'atenció, i també de manera telemàtica i/o telefònica.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades