Back to top

Recepta de bou amb arròs

Aprèn a fer l'àpat tradicional per la Festa Major de Sant Pere de Reus seguint aquesta recepta
bou amb arròs

Recepta per a 4 persones

Ingredients

  • 700 g de jarret de bou o de vedella a daus
  • 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • 1 tomàquet petit
  • 1 cabeça d’alls
  • 2 fulles de llorer
  • 2 culleradetes d’herbes seques: orenga, sajolida, farigola i sàlvia
  • 1 polsim de canyella
  • 20 g de farina
  • 100 cc de vi ranci
  • oli
  • sal
  • pebre
  • 300 g d’arròs

Preparació

  • Enrossiu la carn amb oli fins que faci crosta
  • Afegiu-hi una juliana de cebes i pastanagues i deixeu que agafi color
  • Poseu-hi la cabeça d’alls, la tomaca ratllada i les herbes
  • Quan la tomaca estigui integrada al sofregit, tireu-hi la canyella i la farina i remeneu per repartir-la bé
  • Immediatament, afegiu-hi el vi ranci i deixeu-li fer un bull
  • Mig cobriu-ho d’aigua i tapeu la cassola
  • Feu-ho coure a foc lent fins que la carn sigui tova, unes dues hores, depenent de la qualitat de la carn.
  • Si en acabar hi ha massa suc, poseu el foc ben fort fins que es vegi lluent i acaramel·lat
  • Bulliu l’arròs amb aigua i sal.
  • Escorreu-lo, passeu-lo per aigua freda i condimenteu-lo amb oli i herbes
  • Acompanyeu el plat amb aquest arròs.

canalreus a telegram

Notícies relacionades