Back to top

RECEPTA - Fes la teva Mona de Pasqua

De mones n’hi ha de molt tipus. Us deixem la recepta de la Mona de Pasqua amb pa de pessic, melmelada i xocolata.

La mona és un dolç tradicional que es menja per Pasqua. Les varietats més antigues la presenten com una coca recoberta de sucre i acompanyada d’ous durs, tot i que actualment els ous s’han tornat de xocolata, la coca s’ha convertit en pastís i al damunt hi podem trobar figuretes, plomes i guarniments.

Tradicionalment, els padrins la regalen als fillols i filloles i s’elaborava amb tants ous com anys tenia l’infant. Aquest regal es donava el dilluns de Pasqua Florida –el primer dilluns després de la primera lluna plena de la primavera- i fins que l’infant feia la Comunió.

Fes la teva mona

Ingredients

  • 4 ous
  • 200 g de sucre
  • 150 g de farina
  • 20 g de farina d'ametlla
  • 5 g de llevat
  • 2 clares muntades
  • 250 g de xocolata de cobertura negra
  • 125 g de mantega
  • 300 g de melmelada de préssec

Elaboració

Per fer el pa de pessic: 

  1. En un bol i amb l'ajuda d'un batedor munteu els 4 ous juntament amb els 150 g de sucre
  2. Poseu la farina i el llevat en un colador i a poc a poc escampeu-los sobre la mescla. Barregeu tot bé i incorporeu la farina d'ametlla a poc a poc, sense deixar de remoure. 
  3. Empreu un altre bol per muntar les clares a punt de neu. Quan estiguin a mig muntar afegiu 50 g de sucre. Un cop muntat barregeu les clares amb la mescla anterior. 
  4. Ompliu un motlle amb la mescla, prèviament untat amb mantega i enfarinat, per evitar que s'apegui. Poseu el pa de pessic al forn uns 45 minuts a 180 °C. Un cop fet, deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo

Per muntar la mona: 

  1. En un bol, desfeu la xocolata al bany maria. Un cop desfeta poseu-hi mantega i remeneu fins que es fongui per tenir la cobertura a punt. 
  2. Talleu el pa de pessic per la meitat i farciu-lo amb melmelada de préssec
  3. Cobriu el pa de pessic amb la cobertura de xocolata. Un cop cobert deixar refredar una bona estona. 

Per decorar la mona: 

  1. Per fer-ho no es necessari seguir cap indicació concreta, podeu decorar-la amb el que més us agradi. Podeu, per exemple, recórrer als ous de Pasqua, que haureu de fixar sobre una superfície feta amb trufa. Si voleu fer la trufa, poseu 125 cl de nata líquida a bullir i posteriorment afegir-hi 30 g de sucre i 250 g de xocolata de cobertura negra. Remeneu. Un cop feta la trufa, deixeu-la refredar.
  2. També podeu guarnir la mona amb els típics elements decoratius que es fan servir, com ara els pollets, les plomes, figuretes, etc.

Paraules clau:

Notícies relacionades