Back to top

Recepta de panellets amb cirera

Vols aprendre a preparar panellets amb cireres? Amb aquesta recepta en faràs de boníssims.

Els panellets són una recepta típica de la nostra terra, en especial ara que s'acosta la Castanyada. En aquesta recepta t'ensenyarem com fer panellets amb cireres. 

Ingredients

  • 250 g d'ametlla crua mòlta 
  • 200 g de sucre
  • 150 g de patata o moniato
  • Ratlladura de llimona
  • Farina 
  • 1 ou
  • Cireres confitades al gust (meitat o sencera)

Elaboració

  1. Renteu bé les patates i bulliu-les amb la pell. 
  2. Un cop toves, escorreu-les, peleu-les i prepareu un puré mentre encara són calentes. Un cop fet, deixeu-lo refredar
  3. A continuació, afegiu-hi el sucre, l'ametlla crua mòlta i la ratlladura de llimona. Amb una forquilla barregeu la massa sense remoure-la amb excés per no estovar-la fins aconseguir una massa uniforme.
  4. Un cop tingueu la massa, que servirà com a base, deixeu-la reposar a la nevera unes 6 hores.
  5. Un cop la massa hagi reposat, heu de donar-li forma als panellets, empolsant-vos les mans amb farina per evitar que s'enganxi. 
  6. Quan els panellets ja tinguin la forma arrodonida, passeu-los per la clara de l'ou i feu-hi un forat per posar-hi la cirera. 
  7. Col·loqueu els panellets en una safata i pinteu-los per sobre amb el rovell de l'ou.
  8. Un cop tingueu tot a punt, poseu la safata al forn a una temperatura elevada, d'uns 250ºC, de 8 a 10 minuts. 
  9. Deixeu-los refredar dins del forn per evitar que se us trenquin al treure'ls. 

Paraules clau:

Notícies relacionades