Back to top

Reciclar, un tema pendent per la ciutadania reusenca

L'Ajuntament de Reus dóna per finalitzada la campanya "La brossa a dins!" on la major incidència s'ha detectat a la fracció del rebuig amb un 50% dels usuaris que no gestionen bé aquests residus. D'altra banda, de la gent que utilitza les diferents fraccions, entre el 90 i el 95% ho fa correctament.

"La brossa a dins", és la campanya que l'Ajuntament de Reus va engegar el passat febrer per tal de recordar el deure de la ciutadania de dipositar les deixalles als contenidors. Tot i veure's afectada per la pandèmia de la Covid-19, la iniciativa es va reprendre el passat 5 d'octubre de la mà de 6 educadors ambientals situats a les diferents bateries de contenidors per identificar comportaments incívics i corregir-los ja que no respectar les normes de reciclatge pot comportar multes de fins a 600€. 

La brossa a dins

En total s'han trepitjat més de 80 localitzacions de la ciutat i s'han realitzat més de 2.500 atencions personalitzades. Daniel Rubio, redigor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, assegura que "la campanya ha tingut una molt bona acollida de la ciutadania i la gent ha agraït el fet que els educadors s'hagin adreçat de manera cordial per oferir aquesta vessant més educativa de com llençar les escombraries". 

Gràcies a aquesta campanya s'ha detectat que la major incidència hi és a la fracció del rebuig, on un 50% dels usuaris no gestionen bé aquests residus. En canvi, s'ha pogut confirmar que, de la gent que utilitza les diferents fraccions, entre el 90 i el 95% ho fa correctament.

Tot i haver finalitzat aquesta campanya l'Ajuntament de Reus ja treballa per engegar una de nova focalitzada en el comerç, per aconseguir millorar la recollida selectiva en tots els àmbits possibles. 


kia

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades