Back to top

Recollida exprés de roba d'abric per als refugiats de Lesbos

L'Associació Educa Aprèn Esport ha recollit, en menys de dues setmanes, fins a 5.200 quilos de roba d'abric. Aquests viatjaran de Reus a Lesbos per ajudar als refugiats que es troben als camps de Kara Tepe i Moria. El projecte s'inclou dins del programa 'From Reus to Hellas' que ja actuat en diverses ocasions.
Recollida exprés de roba d'abric per als refugiats de Lesbos

El grup de socorristes que va formar el projecte 'From Reus to Hellas' torna a la càrrega amb una nova acció humanitària. Han recollit fins a 5.200 quilos de roba d'abric, en menys de dues setmanes i ja els han posat en marxa perquè arribin fins a l'illa grega de Lesbos. Ara, el col·lectiu que havia estat gestionat per la Jove Cambra Internacional de Reus, s'ha consolidat com a l'Associació Educa Aprèn Esport i tenen ben clar que continuaran oferint la seva ajuda.

Un dels integrants del projecte, Maxi González, ha detallat que 'un camió ve a buscar les caixes a cost zero i alguns de nosaltres també viatjarem per controlar el repartiment de la roba'.

La recollida de roba s'ha dut a terme a tota la demarcació, des de punts com Deltebre, Sant Jaume d'Enveja i passant per localitats com Prades, Riudoms, Cambrils, Salou o Reus. El transport serà a cost zero gràcies a l'empresa Ekol Logistics. El director de l'Associació Educa Aprèn Esport, Jordi Cervera, ha explicat que 'estava al Sàhara quan vaig veure que a Lesbos van aparèixer tres nens morts, però no ofegats sinó d'hipotèrmia, i això és el que ens va fer posar en marxa, ara que arriba el fred'.

El camió que transportarà les 80 caixes de roba ja s'ha posat en marxa aquest dijous i es preveu que arribi diumenge. L'associació també està posant en marxa nous projectes solidaris amb altres països com ara la Xina.