Back to top

Reconegudes 96 víctimes dels atemptats del 17 d'agost

A quinze dies de la commemoració del segon aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, el Ministeri de l'Interior ha reconegut a 96 persones com a víctimes del terrorisme. S'hi sumen 24 persones que s'han considerat com a afectades i a qui se'ls hi han concedit ajudes. Per ara, s'han pagat més de 5 milions d'euros en concepte d'indemnitzacions.
17A

Han hagut de passar quasi dos anys perquè el Ministeri de l'Interior pogués avançar en els tràmits de reconeixement de les víctimes dels atemptats del mes d'agost de Barcelona i Cambrils. En total, l'ens ha de tramitar prop de mig miler d'expedients, dels quals ja se n'han resolt el 74%. En aquest context, s'ha determinat que són 96 les víctimes reconegudes: 79 a Barcelona, 8 a Cambrils i finalment, 9 persones a Alcanar, on va tenir lloc l'explosió el dia abans dels atemptats.

Tot i això, des del Ministeri remarquen que aquestes xifres podrien augmentar, tenint en compte que hi ha víctimes que estan en processos d'incapacitació o de consolidació de seqüeles definitives i per tant, no s'ha pogut valorar cas per cas.

En total, l'Estat ha hagut d'abonar més de cinc milions d'euros en concepte d'indemnitzacions. Segons el ministeri, el mateix dia 17 es va activar el conjunt de protocols en relació al suport de víctimes del terrorisme, que han treballat durant dos anys s'han coordinat amb consolat i ambaixades dels països d'origen de les víctimes. A causa dels atemptats, van morir 16 persones i 137 van resultar ferides.

A dia d'avui, a Cambrils no s'ha plantejat cap altre acte d'homenatge a les víctimes, després que l'any passat, coincidint amb la data dels atemptats, es descobrís un mosaic del colom de la pau al passeig Marítim, davant d'on van passar els fets.