Back to top

Rècord d'artistes i espais expositius al Montbriart

Montbrió del Camp acull la 7a. edició del Montbriart, una mostra d'arts visuals molt lligada a l'arquitectura urbana. L'artista convidada ha estat la cambrilenca Nuri Mariné.
tallers d'art al montbriart

Els carrers i baixos de les cases de Montbrió del Camp s'han omplert d'art durant tot el cap de setmana. I és que la població ha celebrat per setè any consecutiu el Montbriart. Un centenar d'artistes, la majoria del Camp de Tarragona, han exposat la seva obra en més de 60 espais, principalment a les entrades de les cases particulars. Segons la regidora de Cultura, Montserrat Boquera, "aquest és un altre atractiu, perquè a Montbrió hi ha entrades molt maques. Llavors la gent va a veure l'artista i va a veure l'entrada".

L'esdeveniment va començar amb un grup petit d'artistes que va anar portant els seus companys de professió, i ara la mostra s'ha fet gran. Enguany entre els artistes destaquen la Carme Bassa, que ha ocupat l'estança superior de l'Ajuntament, i el David Callau, que ha ambientat l'església del Carme. Segons Callau, "l'inici de la trajectòria de les meves peces de vidre comença a partir d'aquesta creu, que representa, una miqueta, el dolor, la força, i la mateixa sensació de decaïment, però sempre hi ha l'esperit i la força de seguir endavant, amb la llum d'aquest colom de la pau". Bassa diu que "vaig venir fa dos anys, vaig veure que de cada anys està agafant més embranzida, i em feia molta il·lusió venir en aquest projecte perquè és molt singular". 

Enguany l'artista convidada ha estat la Nuri Mariné, que ha exposat a la biblioteca. Segons Mariné, quan li van proposar ser la convidada del Montbriart "em va fer molta gràcia, també una por immensa d'omplir aquest espai tan gran, perquè també sé que porta moltíssima feina i molta responsabilitat: hi ha el cartell, hi ha l'espectacle de la nit...". 

Els carrers han acollit també el mercat d'artesania, amb una vintena d'expositors. Un altre atractiu per a les famílies són els tallers infantils.

Actuacions musicals i artístiques, com l'elaboració de pintures i escultures en directe, han complementat la mostra.

Paraules clau:

Notícies relacionades