Back to top

Rècord d'inscrits al IX Premi Beca Roseta Mauri

El certamen ha guardonat gairebé un centenar de ballarines i ballarins després de 4 dies intensius de dansa. El concurs se celebra cada 2 anys coincidint amb el premi Internacional de Dansa i té per objectiu ajudar a les dansadores en la seva formació artística.
Rècord d'inscrits al IX Premi Beca Roseta Mauri

Més de 700 ballarins i ballarines han trepitjat l'escenari del Bartrina al Premi Beca Roseta Mauri d'enguany. Els alumnes de les escoles que formen part de l'Associació de professors de dansa de les comarques de Tarragona han interpretat en total, més de 1.150 actuacions. Des de ball espanyol, clàssica, claqué o danses urbanes sigui en grup, duos o individuals. El certamen ha guardonat a gairebé un centenar de participants. Entre tots ells s'ha reconegut a 3 ballarines o ballarins en les diverses modalitats i categories previstes. Per altra banda també s'han entregat nombroses beques per a la formació artística en diferents escoles de dansa de prestigi de Catalunya, de l'estat espanyol, Itàlia, Portugal o Londres. En total s'han repartit moltíssim premis cedits per diversos ajuntaments, empreses i escoles de dansa.

Teresa Aguadé és presidenta de l'Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona i explica que "el que hem provocat és que tots alumnes, escoles i professors ens hàgim exigit i no ens hàgim adormit perquè sempre hi ha un repte nou a seguir. Això és molt bo, el reciclatge constant és el que fan els premis".

Durant el certamen no només hi ha cabuda per a les d'exhibicions. En cada edició es duen a terme diverses classes dirigides pels membres el jurat en els diferents estils de dansa. Cada un d'ells també ha escollit les 3 millors ballarines i ballarins de cada sessió formativa que han estat premiats amb xecs regal.

Aquest certamen se celebra cada dos anys coincidint amb el Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, i en aquesta novena edició també amb l'any de celebració dels 170 anys del naixement de la ballarina reusenca.

Notícies relacionades