Back to top

Un recorregut per entendre perquè Reus és com és

"Coses de Reus. De Vila a Ciutat" és una exposició que representa les etapes més importants de la història del municipi.
Un recorregut per entendre perquè Reus és com és

A partir d'aquest dijous es pot visitar al Museu de la plaça Llibertat l'Exposició "Coses de Reus. De vila a Ciutat". La col·lecció vol fer un recorregut per les diverses etapes que el municipi ha viscut durant la història per tal d'entendre com va passar a ser una ciutat i de quina manera es va formar. La Muralla de defensa, la introducció del transport o la indústria tèxtil i de l'aiguardent són alguns dels punts clau per conèixer perquè Reus és com és. A través de fotografies, objectes històrics i plafons explicatius, l'exposició anirà representant aquest salt en el temps i desgranant la importància que aquests períodes van tenir per a la ciutat.

El director dels Museus de Reus, Marc Ferran ha explicat que "estem intentant ensenyar el perquè som com som i en aquest sentit, sobretot els més menuts, els pot ajudar a fer entendre el perquè els carrers són així, el perquè hem funcionat així, la importància de la tecnologia en el desenvolupament de la ciutat, etc. Per tant ens pot ajudar a entendre millor el passat per entendre millor el present".