Back to top

Recullen més de 200 quilos de brossa de les platges de Cambrils

Ahir diumenge al matí va tenir lloc una recollida de residus en diferents indrets de les platges de Cambrils en què van participar una trentena de voluntaris

Els voluntaris que van participar el matí de diumenge en la recollida de brossa organitzada per l’ONG cambrilenca El Camí de la Solidaritat, juntament amb l’organització de Salou Good Karma Projects, van aplegar 234,7 quilos de residus de diferents indrets de les platges de Cambrils. La brossa que més es va recollir van ser burilles de cigarret, microplàstics - aquells que no superen els 5 mil·límetres-, llaunes, envasos de plàstic i vidres. També es va trobar alguna mascareta d’un sol ús i altres objectes curiosos com ara neumàtics, rodes de plàstic o mantes.

recollida brossa cambrils mascareta

Trenta voluntaris

Els trenta voluntaris, organitzats en tres grups de 10, van treballar a les platges que hi ha davant del Xiringuito Marino, del Xiringuito Mesa i del Passeig de les Palmeres de Cambrils des de quarts de 10 del matí fins les 12. La recollida va comptar amb el suport de Secomsa i Ingesol, que van proporcionar el material necessari per dur a terme la recollida: bosses de brossa, guants, gel hidroalcohòlic i contenidors, així com del posterior trasllat dels residus. A més, van explicar als voluntaris com procedir amb el dipòsit de la brossa, per tal de separar-la entre aquella que es pot reciclar i la que no.

En finalitzar l’esdeveniment, el Retiro va proporcionar entrepans i begudes; a més, el restaurant cambrilenc va obsequiar els voluntaris i organitzadors amb una samarreta enganxines.

Els organitzadors

Els voluntaris d’El Camí de la Solidaritat que van participar en l’organització d’aquesta recollida s’han mostrat molt agraïts davant la solidaritat i consciència de tots els voluntaris que han pres part en la recollida. “Esperem que aquest primer acte conjuntament amb Good Karma Projects sigui el primer de molts, i que més endavant puguem organitzar una recollida on pugui afegir-s’hi tothom qui vulgui, si les circumstàncies sanitàries ho permeten”, diu un d’ells.

recollida brossa cambrils camió

D’altra banda, des de Good Karma Projects, insisteixen en la necessitat que aquest tipus d’actes serveixin per educar la població sobre les conseqüències nefastes que la presència de brossa a la natura té per a les persones, la fauna i el medi ambient. Remarquen també que és molt important abandonar els plàstics d’un sol ús.

Paraules clau:

Notícies relacionades