Back to top

Recuperen un esparver a Falset

L'exemplar tenia el plomatge molt deteriorat i li impedia alçar el vol

esparver

Agents de la Guàrdia Civil del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de  Falset, han recuperat, al paratge conegut com a camí Fontanals de Falset, un exemplar d'esparver (Accipiter Nisus) amb el plomatge molt deteriorat que el perjudicava greument per alçar el vol.

esparver

Els fets van passar el dia d'ahir, quan efectius del SEPRONA de la Guàrdia Civil de Falset prestaven servei relacionat amb la protecció del medi ambient, van observar al marge del camí de terra en direcció a la partida Fontanals, una au rapinyaire amb dificultats per alçar el vol.  

Després baixar del vehicle, els agents van comprovar que es tractaven d'un esparver jove sense marques ni anellat, que donava petits salts sense poder alçar el vol. Davant la sospita que aquest exemplar pogués trobar ferit, es va capturar i immobilitzar,comprovant que el plomatge d'aquest es trobava molt deteriorat.

En considerar que en el seu estat li resultaria impossible valer-se per si mateix, l'exemplar va ser traslladat al centre veterinari Mediterrani de la localitat de Reus, on després de rebre assistència veterinària es van fer càrrec del mateix per a la seva recuperació

Paraules clau: