Back to top

Reduir el consum, una de les premisses de Fridays For Future

Fridays For Future és un moviment internacional que lluita per intentar ficar remei al canvi climàtic i conscienciar d'aquest problema. Des d'aquest mes de juny, Reus també forma part d'aquest col·lectiu. Els seus membres es concentren cada divendres a la plaça Mercadal per posar de manifest la seva tasca.
Reduir el consum, una de les premisses de Fridays For Future

Ara fa un any, Greta Thunberg, una estudiant sueca de 16 anys, va iniciar un moviment per tal que el seu país natal, complís amb el que estableix el Tractat de París en matèria mediambiental. La jove es manifestava cada divendres per reclamar la reducció de les emissions de CO₂ i denunciar l'acceleració de la petjada ecològica, unes accions a les quals s'hi van sumar, en poc temps, més de 20.000 estudiants a diversos països del món.

Així naixia el moviment Fridays For Futur, una iniciativa que a la capital del Baix Camp no ha passat desapercebuda. Des del mes de juny, Reus ja compta amb els seus membres i duen a terme accions per tal de conscienciar del canvi climàtic i perquè es compleixin acords a escala internacional. El col·lectiu també explica el que pot fer la societat a nivell individual per combatre aquest problema. Reduir el consum en general de productes és la gran premissa però també reciclar i comprar productes que siguin de proximitat són algunes de les bases per reduir la petjada ecològica.

Els membres de Fridays For Future de Reus es concentren cada divendres a la plaça Prim on tracten diversos temes relacionats amb l'ecologisme, el medi ambient i el canvi climàtic. En aquesta jornada el col·lectiu ha convidat a Anton Solé, activista i metge jubilat que parla de la relació entre alimentació, clima i salut, posant l'èmfasi en la contaminació que genera la ramaderia. Solé apunta que el 50% dels gasos d'efecte hivernacle són deguts a la dieta carnívora de les persones ja sigui per l'activitat del sector ramader en si, com per tot el que comporta, com la producció de l'aliment d'aquests animals o el seu transport.

Anton Solé i Fridays For Future Reus amb el llibre de Greta Thunberg

Fridays For Future Reus compta amb el suport d'entitats ecologistes del territori com el Gepec i properament volen presentar una moció al consistori reusenc perquè la ciutat declari l'emergència energètica, una iniciativa que ja s'ha dut a terme a altres municipis com a Tarragona.