Back to top

Un refugiat subsaharià es posarà a la pell de Baltasar

Arran de la campanya Casa Nostra, Casa Vostra, el rei mag i la seva cort seran refugiats que aquest estiu van arribar a la ciutat després d'haver estat rescatats pel vaixell Open Arms al Mediterrani.
el rei mag i la seva cort seran refugiats que aquest estiu van arribar a la ciutat

Fa tot just una setmana Reus confirmava que s'afegiria a la campanya de Casa Nostra, Casa Vostra per tal de tenir un rei Baltasar de veritat. Finalment, aquest any, els encarregats d'encarnar tant el rei mag com la seva cort seran refugiats subsaharians que resideixen a Reus des de l'estiu, després de ser rescatats pel vaixell Open Arms. "Per ells és una molt bona experiència, sobretot perquè és una cosa que no es fa en altres països. És un ambient molt agradable i per ells suposarà conèixer altres persones que també participen a la cavalcada", ha explicat la portaveu de la Comissió Catalana d'Ajuda als Refugiats, Pascale Coissard.

Des de la Comissió Catalana d'Ajuda als Refugiats es va traslladar la proposta d'incloure persones refugiades a la cavalcada, i arran de la campanya #BaltasarDeVeritat, el consistori i l'entitat han arribat a un acord. Segons l'organització, la participació en un esdeveniment com aquest és una via d'inclusió molt positiva. "Tot el que els permeti conèixer més gent i incloure's més al municipi farà que puguin desenvolupar una vida plena, tant en habitatge, ocupació o aspecte personal", ha afegit Coissard.

La capacitat d'acollida a Reus és de cinquanta persones, totes elles de diferents nacionalitats. Actualment els refugiats estan inscrits a cursos d'idioma així com a tallers d'ocupació amb l'objectiu de millorar les seves capacitats d'inclusió. Una de les tasques més urgents que tenen és la recerca d'allotjament, una necessitat que no està sent fàcil de resoldre.

Paraules clau:

Notícies relacionades