Back to top

Reivindicatiu i emotiu acte en homenatge als ciclistes morts

Uns dos mil ciclistes es concentren a Riudoms per exigir un enduriment penal de la llei pels conductors que infringeixen les normes de circulació, per reclamar més seguretat a les carreteres, i en record als dos ciclistes de Riudoms atropellats mortalment el passat diumenge a Montbrió del Camp.
Homenatge ciclistes Riudoms

Proclames contundents i paraules emotives per part de familiars i amics de les víctimes per l'atropellament als ciclistes s'han succeït en la concentració que ha tingut lloc aquest diumenge a Riudoms, i en què hi han assistit més de dos mil ciclistes. Representants polítics i destacades personalitats vinculades al món de la bicicleta han intervingut a l'acte, juntament amb els ciclistes ex professionals, "Purito" Rodríguez i Àngel Edo, que han llegit el manifest.

El col·lectiu reclama més seguretat a les carreteres i l'enduriment del codi penal. El ciclista "Purito" Rodríguez, afirma que se senten "una mica abandonats, és una llei que, com aquell qui diu no hi ha llei pels que anem en carretera. Ja no és una qüestió només dels que anem amb bicicleta, sinó de tothom que va pel carrer, perquè et pot passar que anant per la vorera que t'agafi un cotxe, que et passi per sobre, que marxi... i el dia següent l'home estarà al carrer i aquí no ha passat res".

El ciclista Xavi Florencio explica que "estem veient que cada cap de setmana hi ha accidents a les carreteres, sobretot atropellaments mortals en ciclistes, ara ens ha passat aquí a la província de Tarragona, aquí a Riudoms, i és per això que amb un grup d'amics ciclistes d'aquí a la província hem volgut fer aquest homenatge a les víctimes i també demanar un canvi del codi penal "por una ley justa". El vicepresident de la Federació Catalana de Ciclisme, David Llauradó, ha dit que "avui ens hem unit un munt de ciclistes de la demarcació, de fet, de tot Catalunya, per reivindicar els nostres drets i, sobretot, una reforma del codi penal perquè no quedin tan impunes aquestes morts".

Entre les mesures legals que exigeixen és que les penes de presó s'elevin a nou anys en els casos d'atropellaments on hi hagi més d'una víctima mortal i sigui provocat per l'alcohol, les drogues o conductes temeràries. També demanen elevar les penes en els casos dels conductors que provoquen accidents i no s'aturen. Així ho explica l'advocat de l'Associació de Ciclistes Professionals, Alfonso Triviño, que diu que "si tu atropelles uns ciclistes o un vianant, i et dones a la fuga, que pel fet de donar-te a la fuga sigui delicte, amb més pena si causes la mort, i una mica menys si causes un ferit, perquè ara mateix es jutja per omissió del deure de socors, però l'omissió del deure de socors no es dóna quan atenen a la víctima immediatament els companys, o al carrer els vianants, o si mates la persona a l'acte perquè un mort no el pots socórrer perquè està mort".

Posteriorment els assistents s'han desplaçat, en una marxa lenta, fins al punt on es va produir l'accident. Allí els familiars han penjat els mallots ciclistes i s'ha fet una ofrena floral.

 

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Notícies relacionades