Back to top

Reivindiquen el record de les víctimes del camp de Mauthausen

Aquest dimarts, 5 de maig, s'han celebrat 75 anys de l'alliberament dels presos del camp de concentració nazi de Mauthausen. Un camp per on hi van passar prop de 2.000 catalans, dels quals una trentena eren del Baix Camp, segons les últimes dades facilitades pel cens del Memorial Democràtic.
camp de Mauthausen

El 5 de maig del 1945 va ser el dia en què les tropes nord-americanes entraven al camp de concentració nazi de Mauthausen. Un dels camps on es calcula que hi van passar prop de 2.000 catalans. D'aquests, i segons les últimes dades facilitades pel cens del Memorial Democràtic, una trentena eren veïns del Baix Camp que fugien del feixisme.

Ara, i 75 anys després, historiadors i experts reivindiquen la importància de no oblidar la barbàrie del règim liderat per Adolf Hitler.

Es publica el cens més ampli de deportats 

Justament, aquest 5 de maig, el Memorial Democràtic de la Generalitat ha publicat la base de dades de deportats més completa de l'Estat, on es recull el nom i cognom dels més de 9.000 espanyols que van ser deportats i que van viure en primera persona el genocidi més gran de la història de la humanitat.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades