Back to top

Remolatxa, la veu del feminisme i la protesta

La veu del feminisme i la cançó protesta. Això és Remolatxa, un duet musical format per la reusenca Paula Llaurador i Núria Martínez, de Cornellà.
Remolatxa, la veu del feminisme i la protesta

La Paula Llaurador i la Núria Martínez es van conèixer a Barcelona, treballant a un menjador escolar. Alguns dies, després de dinar, les dues monitores portaven l'ukelele i la guitarra, i cantaven amb els nens i nenes de sisè de primària. El que va començar com un entreteniment va derivar en una connexió entre elles, de la qual va néixer Remolatxa.

"Vam pensar en aquest nom perquè en aquell moment plantava remolatxes a un hort social. A més, el seu color està vinculat a una filosofia amb la qual estem molt relacionades totes dues, que és el feminisme. El feminisme tenyeix gran part de les cançons que toquem", explica la Paula.

El duet va començar fent versions de música que contenia missatges crítics per remoure consciències, i ha arribat a crear el seu primer tema, que porta per nom 'Remolatxa'. Però pel que es caracteritza aquest duet és per musicar poesia de dones. "Estem molt vinculades a aquesta lluita feminista i s'ha de donar veu a les dones", reconeix la Núria.

"L'objectiu de Remolatxa tampoc era buscar-nos grans concerts per fer-nos veure. De moment acudim a llocs on ens conviden. La música és l'enllaç principal que manté viva la nostra relació", conclou la Paula.