Back to top

Reneix la passió pels vinils

ANNA SÁNCHEZ - HELENA BLANCH

El consum musical canvia a mesura que ho fa la societat. L'era digital també hi ha tingut un paper important i, sobretot els més joves, tendeixen a tenir internet com la principal font de música. Les plataformes especialitzades encara hi han ajudat més. Amb tot, el cotxe també es manté com un dels llocs habituals per escoltar des d'emissores musicals, fins als àlbums dels grups preferits, ja siguin comprats, o descarregats.Els discos de vinils han tornat per quedar-se. El que fa un lustre es considerava una afició de nostàlgics, avui torna a viure un dels seus millor moments. La venda de vinils creix i duplica la seva oferta. A Canal Reus Televisió hem visitat algunes botigues especialistes a la ciutat. 

La botiga Spook Records té més de 30.000 vinils. El seu propietari, Carles Sorolla, va obrir el negoci fa gairebé 30 anys. Després de viure el boom del CD i la música digital, quan semblava que desapareixeria, el vinil torna a guanyar terreny.

Des de la música Indie, passant pel punk o el rock, fins arribar a la música més comercial i les bandes de moda. Els vinils comprenen tots els estils i per tant, tots els públics. En la botiga H-Records el volum de vendes es gestiona a través d'Internet. El seu propietari, Lluci Rostra, ven vinils arreu del món. 

Segons les dades de venta de Promusicae, l'associació que agrupa el 90% dels productors i distribuïdors espanyols, en l'últim any es van vendre 260.000 vinils, una xifra que supera els 15.000 que es van vendre l'any 2005. Els col·leccionistes augmenten cada dia.