Back to top

El representant de Cristiano Ronaldo i Mourinho fa negocis a Reus

El representant de Cristiano Ronaldo i José Mourinho, Jorge Mendes està al darrere dels jugadors portuguesos fitxats pel Reus en aquest mercat d’hivern, Alexandre Guedes i Tobías Figueiredo. Un personatge ocult darrere del representant dels dos futbolistes, Pedro Falcao Ferreira, qui queda demostrat que manté una estreta relació professional amb el mediàtic agent.

Els mateixos jugadors han confirmat en exclusiva a la càmera de Canal Reus Televisió aquest fet. Tobías Figueiredo aclareix que no manté contacte directe amb Mendes, mentres que Guedes explica que manté la mateixa relació que la del seu company.

Els dos jugadors mostren la seva satisfacció per ser escollits per Mendes, premiat quatre vegadesamb el Globe Soccer com a millor agent i empresari al món del futbol. Segons el diari anglès 'The Guardian', Mendes es va fer amb el 50% dels drets de Tobías Figueiredo per 1 milió d’Euros, amb altres 6 jugadors de l’Sporting de Lisboa.

A més, segons ha pogut saber Canal Reus TV a través del diari 'A Bola', el jugador va estar involucrat en una operació fa un parell d’anys en la que el Manchester City va tenir una opció de compra sobre el central per 5 milions d’Euros.

Pel que fa a Alexandre Guedes, el davanter màxim golejador de portugal al Mundial Sub 19, va estar tantejat pel màxim rival del Sporting, el Benfica. L’Sporting va proposar una renovació del futbolista amb la mateixa clausula de rescisió que la de Figueiredo, de 45 milions d’Euros, però el jugador la va refusar. A partit d’aquí el futbolista va passar a no jugar amb el filial i els seus representants buscaven una sortida pel davanter per seguir jugant i així continuar essent Internacional.

L’ara jugador de la Sub-20 de Portugal ha signat un contracte que l’unirà amb el Reus per les properes 2 temporades i mitja, amb una clausula de rescissió de 2 milions d’Euros. Fitxatge a cost 0 pel Reus però que haurà de repartir els diners d’una futura venda amb altres actors: L'Sporting de Lisboa (40% de la venda), el representant dels jugadors (30%) i el CF Reus Deportiu (30%).

Per les paraules d’agraïment del president del CF Reus Deportiu, Xavir Llastarri a la roda de premsa de la presentació és desprèn que el paper del possible màxim accionista de la SAE del Reus Deportiu, Joan Olivé, ésha estat clau en aquests fitxatges. “Vull donar les gràcies als socis del club que han votat que sí a la transformació del Reus en SAE, perquè tot aquest mercat d’hivern no hagués estat possible”, va explicar Llastarri qui va afegir que “un empresari ens va explicar aquest projecte”.

L’aportació de capital d’Olivé al club reusenc com a màxim accionista serà d’uns 500 mil euros l’any, mentre que si la venta del portugès Guedes es fa per clàusula de rescisió aportaria aplicant-li el percentatge del 30 %, uns 600 mil euros als roig-i-negres.

Inversió satisfactòria doncs per un club que podria seguir aquesta línia de fitxatges en la nova SAE del Reus Deportiu per a créixer. En aquest sentit, el Club ha deixat clar que l’objectiu és reforçar al Reus esportivament a curt termini i ser un aparador per futbolistes joves.

El club roig-i-negre ha negat a aquesta casa que tingués algún coneixement de la relació dels futbolistes amb Mendes i han assegurat que les negociacions ha estat únicament amb l’associat de l’agent, el representant Pedro Falcao.