Back to top

El repte del turisme: allargar la temporada

Pere Granados, l'alcalde de Salou, dóna per perduda bona part de la campanya d'estiu, però assegura que ara el repte és allargar-la i intentar aprofitar el bon clima del territori i el fet que, com més avanci el temps, més es coneixerà el comportament del coronavirus.
Pere Granados

Si aquest dilluns era PIMEC qui demanava que es reobrís el turisme a partir del 15 de juny, i no l'1 de juliol com està previst, l'alcalde de Salou, Pere Granados, assegura que qualsevol gest ha d'anar en consonància amb el dels altres estats. I posa com a exemple el turisme rus, que no està previst que arranqui fins a l'1 d'agost. 

Per això mateix assegura que cal apostar pel turisme de proximitat. "Esperem més visitants de la resta de Catalunya i de l'Estat. Sabem que no seran les xifres d'altres anys, amb tots els mercats internacionals a l'abast, però podríem recuperar el 75% de la campanya perduda". I és que segons Granados, bona part de la temporada es dóna ja per perduda a nivell turístic. Per això aposta també per "allargar la temporada". 

De fet, diu l'alcalde de Salou que "com més avancin els mesos més es coneixerà el virus i el seu comportament" el que pot permetre adaptar millor les destinacions a les necessitats de cada moment. 

Primer cap de setmana de platges

De fet, Salou ha posat en marxa un sistema de sensors que permetrà controlar l'accés i l'aforament a les platges del municipi. Ara bé, Granados assegura que tota la tecnologia del món no pot substituir la responsabilitat de la gent. "Vull agrair el comportament de la gent que ha estat cívica i que ha mantingut les distàncies de seguretat. 

Càmeres Salou

Salou permet consultar l'estat de les platges a través d'un web, cosa que permet decidir en quina platja anar i en quin moment del dia per garantir sempre la distància interpersonal de seguretat.

Entrevista completa a Pere Granados

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades