Back to top

Resignació entre els restauradors i comerciants de Reus

Restauradors i comerciants de Reus mostren preocupació davant la davallada de clientela als seus locals i asseguren que estan prenent tota classe de mesures per garantir la seguretat als seus negocis.

El Govern de Reus s'ha reunit aquest dimarts, 25 d'agost, amb representants dels sectors del comerç i de la restauració per analitzar l'efecte de les darreres mesures adoptades pel departament de Salut i l'Ajuntament de la ciutat per reduir el risc de rebrot. Entre aquestes, destaquen les següents:

  • Reducció de l'aforament permès als establiments d'hosteleria al 50%, tant a l'interior com a l'exterior.
  • Garantir la distància física interpersonal d'1,5 metres als comerços.
  • Obligació de mantenir una distància de seguretat dos metres entre cada 'unitat de taula', un concepte format per una taula i les cadires.
  • Prohibició de fumar si no es pot garantir una distància de 2m.
  • Limitació dels grups a 10 persones.
Distància de seguretat entre les unitats de taula

Preocupació per la davallada de clients

La trobada ha servit per constatar la preocupació de restauradors i comerciants davant la davallada de clientela als seus locals, remarcant una afluència especialment baixa durant el darrer cap de setmana, després de l'anunci del Departament de Salut, la qual asseguren que va suposar una caiguda del 60% respecte al consum habitual.

Això, però, no frenarà els restauradors i  comerciants, que asseguren que vetllaran per complir totes les mesures i declaren que els negocis són segurs. Per aquesta raó, animen a la ciutadania a consumir als comerços locals.

Alhora, ha permès plantejar accions destinades a dos àmbits concrets:

  • Difusió de la informació sobre les mesures decretades per tal que l'activitat comercial es desenvolupi amb garanties de seguretat.
  • Planificació d'accions coordinades de promoció.

Paraules clau:

Notícies relacionades