Back to top

Restablerta la circulació de trens entre Vandellòs i Tarragona

Després de 9 hores d'aturada de la circulació ferroviària entre Vandellòs i Tarragona per la falta de subminisrament elèctric, s'ha restablert el servei. La incidència ha afectat uns 2.000 usuaris, segons Renfe.
tren de renfe

La incidència s'ha produït a les 16:45, quan s'ha hagut d'interrompre el servei entre Vandellòs i Tarragona per una afectació en el sistema d'electrificació. L'avaria s'ha pogut solucionar a la 1:40 de la matinada. 

Segons ha informat Renfe, la incidència ha estat provocada per les condicions meteorològiques adverses, i ha afectat una quinzena de trens de Mitja i Llarga Distància del Corredor Mediterrani, a més dels serveis de rodalies de la línia R16. 

Per minimitzar els efectes en els usuaris, Renfe ha optat per gestionar un servei alternatiu per carretera. Però només l'ha pogut fer efectiu per a 4 autocars entre Cambrils i l'Ametlla de Mar per als serveis de l'R16. Segons Renfe, "pels trens de Llarga Distància no ha estat viable establir aquest servei per les dates en les que ens trobem i per la celebració d'un torneig de futbol internacional a Salou, que han impossibilitat trobar busos suficients per garantir la mobilitat de tots els clients afectats." 

A les 22h. Renfe ha informat que "a causa de la impossibilitat de garantir la mobilitat dels usuaris, ja que tècnics d'Adif no poden garantir una hora raonable de restabliment, els trens amb destinació Barcelona que es trobaven aturats a Benicarló i Castelló, es retrocediran a València, i els situats a Tarragona, fins a Barcelona". Els viatgers del tren aturat a Mont-roig seran transbordats per carretera fins a València.

A les 20h. Renfe ja havia informat que "per no provocar major molèsties als clients dels trens que havien de sortir de Barcelona o València/Alacant, no sortiran fins que es restableixi la circulació". A aquests viatgers se'ls ha ofert la possibilitat de canviar el bitllet per un altre dia, el reemborsament de l'import, o que esperin a què es recuperi la incidència.

Segons Renfe, durant aquest diumenge els trens ja funcionaran amb normalitat.

Renfe ha lamentat la situació derivada d'aquesta incidència a la infraestructura d'Adif i demana disculpes als viatgers afectats.