Back to top

El restaurant Siurana obligat a tancar per insubmís a la fiscalitat espanyola

El proper dilluns tanca el Restaurant Siurana. Els propietaris s'han vist obligats a prendre aquesta decisió després que l'Estat els hagi bloquejat els comptes i retirat al NIF. Des del restaurant afirmen que estan al dia dels pagaments, però que com a acte reivindicatiu ho han fet pagant els impostos a la hisenda catalana.
restaurant siurana tanca

Últims dies d'activitat al Restaurant Siurana. Almenys per ara. Aquest és el preu que han de pagar l'Andreu i la Maria, els propietaris del local, per haver ingressat, durant 7 anys, l'IVA i l'impost de Societats a l'Agència Tributària Catalana, en comptes de l'Espanyola.

Campanya "Diem Prou!

Ho fan des del 2012, en el marc de la campanya reivindicativa "Diem Prou!" que crida a la insubmissió fiscal a l'Estat Espanyol. El punt d'inflexió va arribar el passat mes de gener, quan van rebre un requeriment on se'ls va amenaçar en retirar-los el NIF, amenaça que van complir el març, després de no respondre als arguments i documents presentats pels propietaris. És al juny quan se'ls bloquegen els comptes.

restaurant insubmís de siurana

L'Andreu denuncia durament la repressió que pateixen de l'Estat per haver arribat en aquesta situació.

"Els polítics no han estat a l'alçada"

Tampoc els polítics catalans, segons els propietaris, han estat a l'alçada de les circumstàncies, ja que no han obeït el mandat del poble català expressat en l'Estatut del 2006, no han desenvolupat la hisenda pròpia, no han aplicat la Declaració Unilateral d'Independència, i en el seu cas, tampoc els ha facilitat un NIF català per poder continuar l'activitat.

Tot i els problemes que els està portant, els propietaris afirmen que "hem actuat amb responsabilitat i continuarem amb la lluita".

En aquest sentit, estan convençuts que el seu cas se solucionarà i que podran tornar a obrir el negoci familiar.

Paraules clau:

Notícies relacionades