Back to top

Restauren dos llibres del Comú del S.XIV

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya ha restaurat dos exemplars dels Llibres del Comú pertanyents als fons de l'Arxiu Municipal de Reus. Els llibres daten del segle XIV i tenen gran valor històric en termes econòmics de la ciutat. La restauració ha estat un procés complex que ha durat tres mesos per les males condicions en què es trobaven.
Llibre restaurat

Els dos volums restaurats són els Llibres del Comú fets per Guillem Spuny al 1359 i per Arnau Duran al 1391. Els exemplars, pertanyents als fons de l'Arxiu Municipal de Reus, començaven a deteriorar-se per la qual cosa es va iniciar la imminent restauració. Durant el segle XIV van ser utilitzats com a llibres de registre de la comptabilitat municipal.

La intervenció més important en el procés de restauració ha estat evitar la disgregació de la unitat dels llibres. La restauradora, Anna Ferran, també ha reparat el mal estat de les cobertes i ha consolidat els forats que presentaven les pàgines.

Els exemplars seran presentats públicament per Sant Jordi. Tot i això, la intenció és digitalitzar els dos llibres i posar-los a disposició de tota la ciutadania.