Back to top

Resultats de tots colors al Camp de Tarragona

JAUME VICH / CRISTINA GONZÁLEZ / JORDI OLÀRIA

Les eleccions d'aquest diumenge ha canviat radicalment l'escenari polític a Reus

Ha canviat la correlació de forces, han entrat més formacions a l'Ajuntament i la formació de govern serà complicada. A més els partits anomenats tradicionals han patit, amb més o menys mesura una sotragada. A Reus, qui n'ha sortit menys malparat ha estat Convergència i Unió, que dels 10 regidors que tenia en conserva 7, mentre que els 4 obtinguts pel PSC i els 2 del PP suposen perdre la meitat i dues terceres parts del pes que tenien.

El canvi de dinàmica també s'evidencia en l'auge de les candidatures de nova fornada.La CUP fa un salt de gran escala i passa d'un a 6 regidors, mentre que Ciutadans irromp amb 4 edils al saló de plens. Esquerra recupera presència amb els 2 representants que tenia fa quatre anys, i Ara Reus manté els dos que va obtenir l'any 2011.


Després de 4 anys sense representació al consistori Esquerra Republicana de Catalunya entra a l’Ajuntament de Cambrils amb 1.976 vots i 4 regidors, situant-se així com la primera força política

Convergència i Unió, per la seva banda, baixa a la segona posició amb 4 regidors, 2 menys que la passada legislatura. Els segueix el Nou Moviment Ciutadà, que passa de tenir3 a4 regidors, convertint-se així en la tercera força més votada.
Els socialistes, per la seva banda, perden la meitat dels seus regidors, dels 6 que tenien fins ara, es queden amb 3. Ciutadans irromp per primer cop a l’Ajuntament de Cambrils amb 3 regidors i passa per davant del PP, la representació del qual s'ha vist reduïda a la meitat, de 4 a 2 regidors.

L'Assemblea de Cambrils també aconsegueix entrar al consistori amb 1 regidor. L’altra soci de govern de CIU i PP,la PLIC, perd la representació a l’Ajuntament. Moviment d'Esquerres, Alternativa Democràtica per Cambrils i Solidaritat Catalana perla Independència, tampoc aconsegueixen entrar a l'Ajuntament.

 

El canvi de paradigma polític no és excepcional de Reus i Cambrils

A la resta del territori s'han produït exemples de la mateixa dinàmica.

El PSC tarragoní es manté com a força més votada, però tant PP com Convergència i Unió han patit una sotragada important. De 7 regidors cada formació han passat a 4 els populars i 3 els convergents, situant-se per darrere dels 4 representants tant de Ciutadans com d'Esquerra. La CUP, que no tenia presència a Tarragona, ha entrat al consistori amb 2 regidors, i Iniciativa manté el resultat del 2011 amb un edil.

 

Excepcions a aquesta dinàmica són municipis com Salou, on Pere Granados ha sumat un regidor a Convergència i Unió

PSC ha perdut un sol regidor i el Partit Popular 3. Ciutadans ha entrat al plenari salouenc com a segona força amb 4 regidors, i Esquerra amb 2. La formació equiparable a Podemos ha obtingut un representant.

El mateix ha passat a Vila-seca, on Josep Poblet manté la majoria absoluta per la mínima i PP i PSC perden la meitat dels regidors mentre que Ciutadans hi entra amb 3 representants.