Back to top

Reunió de veïns amb els Mossos després dels diversos robatoris a Alforja

La trobada ha despertat molt d’interès ja que diverses cases i pisos del nucli antic alforgenc s’han vist afectats, des del passat mes de novembre, per una quinzena de robatoris.
alforja

Un centenar de veïnes i veïns d’Alforja han participat aquest dijous, 23 de gener, en una trobada amb els Mossos d’Esquadra que va organitzar l’Ajuntament d’Alforja a la Casa de Cultura amb l’objectiu de donar pautes per incrementar els hàbits d’autoprotecció i de recopilar informació.

 Fa dos anys, l’Ajuntament va organitzar una trobada similar, però en aquella ocasió només hi van assistir sis persones. Per contra, en aquesta ocasió la sala ha quedat petita perquè la trobada ha despertat molt d’interès ja que diverses cases i pisos del nucli antic alforgenc s’han vist afectats, des del passat mes de novembre, per una quinzena de robatoris.

 mossos

A la trobada hi ha participat tres agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria reusenca dels Mossos d’Esquadra i l’alcalde d’Alforja, Juanjo Garcia. La trobada s'ha iniciat fent un repàs dels diferents dispositius d’autoprotecció amb què podem equipar casa nostra (alarmes, reixes, caixa forta, portes reforçades, etc) i amb un recordatori de la necessitat de mantenir uns hàbits regulars que contribueixin a l’autoprotecció (tancar la porta amb clau, mantenir l’alarma connectada, no deixar accesos oberts al marxar de casa, etc).

De tota manera, els Mossos han insistit sobretot en dues qüestions: la necessitat de trucar al 112 cada vegada que observem persones, vehicles o actituds sospitoses i la necessitat de presentar denúncia cada cop que hem estat víctimes d’alguna actuació delictiva.

 Pel que fa a les intervencions dels i les assistents a l’acte, s'han descrit situacions que han viscut algunes de les persones afectades per aquests últims robatoris i s'han proposat algunes mesures, com per exemple, la instal·lació de càmeres en diferents punts del municipi, que actualment resulten inviables a causa de la seva complexitat legal.

 Els Mossos, per la seva part, i un cop finalitzat l’acte, han recollit algunes informacions que els poden resultar útils en les investigacions que es segueixen i han insistit en la necessitat de registrar, si és possible en vídeo, conductes i actituds sospitoses. També s'han compromés a facilitar, en alguns casos, el tràmit de les denúncies a l’Ajuntament, evitant als veïns el desplaçament a la comissaria reusenca i van posar molt èmfasi en la necessitat de mantenir una actitud vigilant i comunicativa per compartir detalls que, a primera impressió, poden semblar insignificants.    

 Com a conseqüència d’aquests robatoris, veïnes i veïns d’Alforja han constituït un grup de whatsapp per compartir informació, avisar en cas necessari, etc. Els Mossos han valorat aquesta iniciativa sempre i quan, però, la informació que genera aquest grup es comparteixi, si és rellevant, amb el 112.   

Paraules clau:

Notícies relacionades