Back to top

Reus acollirà una seu de l'Institut del Teatre

JAUME VICH / JORDI OLÀRIA

Reus tindrà la primera seu de l’Institut del Teatre fora de les comarques de Barcelona. Ho han anunciat avui l’alcalde, Carles Pellicer, i el regidor de Cultura, Joaquim Sorio en una trobada per fer balanç del 2014 i exposar els projectes per al 2015.
L’equip de govern també vol cohesionar Metrovacesa amb el comerç del centre de la ciutat, una cohesió que es concretaria a la rotonda d’entrada al pàrquing de la plaça Llibertat.
El projecte més imminent, però, és l’establiment d’una seu de l’Institut del Teatre a la ciutat, que engegaria el proper curs 2015-2016 a les instal·lacions del Giny.

Al voltant d’uns 30 alumnes cursaran, a Reus, estudis de teatre, expressió corporal i circ sota el paraigua de l’Institut del Teatre el proper mes de setembre. El curs 2015-2016 serà el primer en què la institució de formació teatral comptarà amb una seu fora de les comarques de Barcelona, i que s’ubicarà a Reus.
Serà un cicle formatiu que es desenvoluparà, en un inici, a les instal·lacions del Giny, tot i que es mantindran els dos àmbits de manera separada.

A més d’encabir-hi el Seguici Festiu de la ciutat, la voluntat del consistori és convertir l’equipament del barri del Carme en punt neuràlgic de l’activitat cultural.
La Diputacióde Tarragona ha actuat de mitjancera entre l’Ajuntament de Reus ila Diputacióde Barcelona, propietària i gestora de l’Institut del Teatre.
Pel que fa a la seu reusenca, serà el propi institut del Teatre qui aporti els recursos formatius, i el consistori del Baix Camp qui s’encarregui de la seva gestió i de bona part del seu finançament.