Back to top

Reus celebra el Dia Internacional de la Síndrome d'Asperger

El Gaudí Centre Reus ha acollit a un grup de persones que pateixen aquest trastorn per realitzar una visita on podran conèixer a Gaudí a través d'un qüestionari de preguntes i un pictograma.

La Síndrome d'Asperger es pot considerar un trastorn de l'espectre de l'autisme de severitat lleu o moderada que es caracteritza, en la majoria de casos, per la presència d'un nivell intel·lectual i de llenguatge dins de la normalitat que coexisteix amb importants dificultats sociocomunicatives i patrons de comportament repetitius.

Una visita inclusiva

Per commemorar el dia internacional d'aquest trastorn, l'associació Supera't ha organitzat una visita al Gaudí Centre que ha estat adaptada a través de pictogrames. Míriam Torra, psicòloga i psicoterapeuta de l'associació ha declarat que "a través de pictografies, el missatge es torna més comprensible per moltes de les persones que pateixen aquesta síndrome, ja que el seu pensament fotogràfic està més desenvolupat cognitivament que l'expressió verbal".

L'associació Supera't lluita cada any per donar visibilitat a aquesta síndrome, que moltes vegades no es coneix entre la societat mitjançant "activitats accessibles i inclusives" per a tothom tal com ha afirmat Mònica Bellido, presidenta de l'Associació Supera't.

asperger ajuntament

L'Ajuntament de Reus també ha donat suport a l'associació en la celebració d'aquest dia per tal de fer de la ciutat de Reus, una ciutat més inclusiva. Dissabte està previst fer una altra visita guiada adaptada al Gaudí Centre de 16 a 19 hores de la tarda.

Paraules clau:

Notícies relacionades