Back to top

Reus Circ Social al cor del circ Raluy

Els nens i nenes que formen part del projecte Reus Circ Social s'han convertit en els protagonistes del Circ Raluy per unes hores. Petits i grans han practicat malabars i acrobàcies com autèntics artistes i han compartit experiències amb els membres d'aquesta companyia circense, instal•lada al Parc de Sant Jordi fins aquest cap de setmana. Aquesta agrupació de circ comunitari pretén convertir-se en un projecte de ciutat.
ONG reus circ social al raluy

"Aprenc moltes coses en els tallers de circ comunitari, com a jugar amb els companys, a respectar-nos els uns amb els altres i a dirigir-me als monitors", ha afirmat Boujemaa Kardad, un dels nens que forma part del l'ONG Reus Circ Social. Segons el responsable d'aquesta activitat, Rafael Alarcon, fent circ els infants aprenen i comparteixen molts valors com per exemple "a ordenar la vida d'una altra manera perquè els forts estan suportant els més dèbils mentre fan acrobàcies". I en aquesta ocasió han pogut experimentar en primera persona com autèntics artistes a l'escenari del circ Raluy, fent tombarelles, acrobàcies i jugant amb  el diàbolo i els plats xinesos.

L'ONG de circ comunitari organitza aquesta activitat cada dilluns i divendres des del gener de l'any passat. Però el centre cívic del Carme els hi ha quedat petit perquè són una cinquantena els infants que hi participen. "Volem ajudar a revitalitzar espais públics com el Giny, el qual està tancat des del juny de l'any passat i que esperem reobrir", ha explicat Alarcon. Per això, reclamen la reobertura d'aquest espai per convertir aquest iniciativa en un projecte de ciutat.