Back to top

Reus Ciutat de la Música arrencarà a l'abril

Reus donarà el tret de sortida a la Ciutat de la Música el pròxim mes d'abril. De moment el govern no ha volgut donar detalls sobre la programació però sí que ha avançat que, a partir d'ara, cada any es desenvoluparà un dels eixos escènics de la capitalitat. Així doncs hi podrà haver un any dedicat al teatre, un altre al circ o un a la dansa.
reus ciutat de la música

Aquesta és la nova imatge gràfica de Reus Ciutat de la Música, una cita musical que començarà el pròxim mes d'abril. La voluntat del consistori és posar en valor l'activitat musical que es fa a la ciutat però també promocionar Reus com un escenari ideal per mostrar a altres músics del país.

Per fer la programació, la regidoria de Cultura comptarà amb l'assessorament d'una taula d'experts. A hores d'ara no s'han volgut donar gaires detalls de què programaran però si han avançat que hi haurà projectes de la Capitalitat Cultural que tindran continuïtat. Així ho ha assegurat la regidora de Cultura, Montserrat Caelles: "Avui no és dia de presentar programació però sí que us podem dir que el Vermusic, el FAR i la música als barris es tornaran a fer". En aquesta línia Caelles ha esmentat un nom: "Per celebrar el desè aniversari de Reusdigital.cat portarem una estrella de la música internacional com és el portuguès, fundador de Madredeus, Rodrigo Leao".

La titular de cultura assegura que es potenciarà l'activitat musical ordinària de la ciutat com la de l'associació de concerts o les programacions dels teatres. A banda també estan treballant perquè aquesta art escènica també estigui present en esdeveniments culturals importants del calendari reusenc com el Concurs Nacional de Roses del CL o la nit dels museus.

La Ciutat de la Música és només el primer eix que es desenvoluparà de la Capitalitat Cultural, ja que la intenció del consistori és crear nous anys temàtics."L'eix de les arts escèniques va rebre moltes propostes durant l'any de la capitalitat, per això ara les volem projectar de forma individual cada any", ha dit l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.

De moment la Ciutat de la Música compta amb un pressupost municipal de 175 mi euros. La Diputació de Tarragona ja ha avançat que també hi apostarà però de moment no s'ha fet pública la quantia econòmica.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades