Back to top

Reus comença a fer olor a Festa Major

El Mercat a l'Antiga no és l'únic acte que ha encetat la Festa Major aquest cap de setmana. Els nanos de Reus també han sortit al carrer per repartir els programes i començar a vestir la ciutat de Sant Pere.
programa de Festa Major de Sant Pere 2019

Els Jardins de la Casa Rull han donat el tret d'inici a la Festa Major de Sant Pere entre l'expectació dels nens i nenes embadalits amb el Xiquet, la Xiqueta i en Campi. A la ciutat ja respira ambient de celebració, uns aires que s'accentuen amb els elements del seguici festiu i la canalla. Alguns és la primera vegada que veuen els nanos i d'altres tenen molt clar quin bestiari o gegant no es perdran.

Els més petits podran gaudir de la ballada de gegants i de coca en cireres el dijous de Corpus, que enguany se celebrarà el 20 de juny. L'endemà mateix comença la festa per als més joves amb el tret de sortida de les Barraques. Els Xiquets de Reus celebraran la seva Diada Castellera el dissabte 22, aquest any amb els Castellers de la Vila de Gràcia i la Jove dels Xiquets de Tarragona. El dia de la revetlla de Sant Joan seran molts els actes que inundaran la ciutat durant la tarda i el vespre, com l'arribada de la flama del Canigó i la processó de Corpus, dues celebracions que enguany compartiran jornada. A partir del dia 24 Reus s'endinsa en els actes centrals de la Festa Major, amb el tradicional Pregó, la primera Tronada de Sant Pere i la Cercavila del Masclet. La gresca no s'aturarà els dies següents amb la Nit de fer l'Indiu el 26 i la Festa Major Petita el 27 per culminar 28 i 29 de juny amb els actes principals de Sant Pere que engloben els elements de seguici festiu, tronades, música i foc.

Notícies relacionades