Back to top

Reus es converteix en la capital de la dansa urbana

Reus ha acollit per quart any consecutiu el "Feel de soul", una competició de hip hop i Popping que reuneix infants i joves de totes les edats. L'esdeveniment va néixer de mans de l'escola de dansa i arts escèniques Artis de Reus, i és l'únic certamen "freestyle" de la demarcació.
freestyle

Uns 180 ballarins de dansa urbana han demostrat les seves habilitats d'improvisació a la sala New York de Reus, en el marc del 4t. certamen "Feel de soul". L'esdeveniment busca potenciar, promoure i apropar les danses urbanes a tot tipus de públic. I pels participants més joves, és una gran oportunitat. Tal i com explica un dels membres de l'organització, Sergi Llussà, és important que els alumnes "aprenguin, que posin en pràctica el que han après a classe, i que gaudeixin, que gaudeixin ballant, coneixent gent, que els ensenyin coses diferents de les que veuen cada dia". Una de les participants professionals, Núria Beltran, explica que "realment és un esdeveniment molt bo perquè engloba moltes edats, en tots els esdeveniments que es fan sempre és un únic espai on adults amb nens van tots en un lloc, i aquí hi ha el nivell de nens, de júnior i adult, o sigui que la gent té moltes més opcions."

Tot i que amb certàmens d'aquestes característiques es pretén consolidar la dansa urbana a casa nostra, cada vegada hi ha més participants que vénen de fora. A Espanya la cultura urbana ha arribat més tard que a altres països d'Europa. Segons l'organitzador Adrián Hernández, "el desenvolupament ha anat una mica a la cua de països com França, com Alemanya, com Itàlia... llavors, bé, hem anat una miqueta trepitjant els talons a aquests països, però bé, poc a poc, estem aconseguint consolidar aquesta cultura, aquest tipus de ball."

Treballar en el sector de la dansa urbana no és fàcil, els professionals tenen molt clar quines són les claus de l'èxit. Un dels ballarins professionals i participant, Albert Morancho, assegura que "has de treballar molt, i has de tenir molt clar que t'agradi realment, que això que estàs fent és el que vols fer, perquè realment és un treball molt sacrificat, a vegades moltes hores, no hi ha caps de setmana...". La ballarina Beltran afegeix "allò principal és que hi posis ganes i entrenis fort. Tothom és capaç de fer-ho si hi posa les hores que hi ha de posar, no es tracta de gent que té un do, sinó de gent que s'hi ha esforçat molt".

El certamen ha durat tot el dia, i s'hi han pogut veure batalles de popping i hip hop d'alt nivell.

Notícies relacionades