Back to top

Reus es converteix en model de gestió del vehicle elèctric

Les estacions de càrrega registren més de 6.000 usos el 2017. Des del govern es mostren satisfets d'aquesta línia ascendent. Anuncien que el propi Ajuntament anirà renovant el parc automobilístic amb vehicles elèctrics.
Els regidors Arza i Rubio fan balanç del vehicle elèctric el 2017

L'aposta pel vehicle elèctric a Reus manté la línia ascendent any rere any. Els usos registrats a les 19 estacions de càrrega de la ciutat, situades a 11 punts diferents, demostren aquesta tesi del govern local. Hi ajuden, expliquen, les bonificacions del 75 % que s'ofereixen a l'impost de vehicles i els descomptes del 50 % als aparcaments municipals. Amb aquests varem s'estima que, a Reus, hi ha 33 vehicles elèctrics i 84 d'híbrids.

El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, afirma que l'ús i la gestió dels punts de càrrega ha servit perquè Reus es converteixi en un model de gestió del vehicle elèctric.

'La xarxa de carregadors a la nostra ciutat és un model a nivell nacional, ens han utilitzat en conferències i congressos com una ciutat referent a l'Estat'.

El regidor d'Urbanisme, i president de Reus, Mobilitat i Serveis, Marc Arza, se suma a la tesi, i afirma que, en l'àmbit català, només tenen per davant Barcelona en aquesta assignatura.

'Diria que som la ciutat, fora de Barcelona, que hem fet una aposta més forta pel cotxe elèctric amb la instal·lació de carregadors públics, i el creixement és molt important, he tancat el 2017 amb 6.000 recàrregues, el 2016 en vam fer 4.500, perquè vegeu el creixement, en un any'.

Tan sols el mes de novembre passat es van utilitzar les estacions de càrrega 740 vegades. Uns punts que es reforçaran, properament, amb les que s'instal·laran a l'estació de trens, el Pavelló Olímpic i l'avinguda dels Països Catalans. Les que tenen més demanda són les de càrrega ràpida, instal·lades a la superfície de la plaça de la Llibertat i a l'aparcament de zona blava de la Riera Miró. Més enllà d'aquests serveis municipals, el propi Ajuntament també vol fer el canvi cap a una flota de vehicles elèctrics segons ha detallat Rubio. 'Cada departament no tindrà un vehicle, sinó que seran vehicles de tot l'Ajuntametn que es disposaran per a totes les persones que els utilitzen, anirem a una flota d'uns 8 o 10 vehicles'.

En un futur, auguren des del govern local, els ajuts no es limitaran als vehicles, sinó que es poden arribar a oferir paquets per instal·lar plaques solars i canviar el cotxe, de manera que es pugui arribar a bonificar l'IBI o el permís d'obres a més de l'impost de circulació. Es tracta, amb tot, d'una possibilitat que ara els han transmès algunes empreses del sector, però que des de l'Ajuntament no descarten estudiar.