Back to top

Reus dedica l'any 2019 al personatge Peret Ganxet

Enguany, Reus vol retre homenatge a la figura de Peret Ganxet, un personatge de ficció creat per Carme Bigorra ara fa seixanta anys. Per això al llarg del 2019, la ciutat comptarà amb xerrades divulgatives sobre el personatge, treballs a les escoles i diverses activitats interdisciplinàries.
Any Peret Ganxet 2019

Amb motiu dels 60 anys de la creació del personatge reusenc Peret Ganxet, la capital del Baix Camp dedica l'any a commemorar aquesta figura. Des del consistori, s'han organitzat diverses activitats per a tot tipus de públic amb l'objectiu que la ciutadania s'identifiqui amb la figura d'en Peret Ganxet, un element identitari de la ciutat.

Reus comptarà al llarg de l'any amb diverses xerrades divulgatives sobre aquesta figura. La seva creadora, Carme Bigorra i el seu il·lustrador, Marc Díez, seran alguns dels encarregats de dur a terme les xerrades. Per altra banda, també es realitzaran treballs a les escoles pel públic més menut i la ciutat acollirà dues exposicions dedicades a en Peret Ganxet.

L'any commemoratiu finalitzarà amb un acte de cloenda al Teatre Bartrina en el qual totes aquelles entitats i persones que han fet possible el recorregut d'en Pere Ganxet, rebran un especial reconeixement.

Paraules clau: