Back to top

Reus demana a l'Estat gestionar el fons europeu de recuperació

L'Alcalde de la ciutat, juntament amb altres representants municipals d'arreu de l'estat, reclamen 4.000 milions d'euros en un Fons de Reconstrucció Local.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer juntament amb els alcaldes de Cadis, Girona, Lleida, Madrid, Santa Cruz de Tenerife, Torrelavega, Pamplona, València i Saragossa, demana una reunió immediata a la ministra d'Hisenda per replantejar les ajudes estatals als municipis, avançar en un nou sistema de finançament de les entitats locals que millori l'actual i definir l'accés al finançament europeu dels ajuntaments pel que fa als fons assignats a Espanya per import de 140.000 milions d'euros. Demanen l'aprovació urgent d'un Fons de Reconstrucció Local per valor, com a mínim, de 4.000 milions d'euros. 

A més, també demanen que es doti un Fons del Transport amb almenys 1.000 milions d'euros ampliables per poder fer front als efectes que puguin produïr-se aquest 2021. Així com també el reconeixement del protagonisme que les entitats locals han de tenir en la gestió directa dels fons europeus per a la reconstrucció després de la pandèmia. Aquest darrer punt se sustentaria en una transferència de prop del 15% d'aquests fonts europeus.

"Abandonament manifest"

Els alcaldes han posat de manifest durant la reunió “l'abandonament manifest” del finançament dels ajuntaments per part del govern de l'Estat, i han posat en valor el paper dels alcaldes pel conjunt de la ciutadania que representen.

Reivindiquen el paper fonamental que han jugat tots els ajuntaments en la gestió de la crisi sanitària i econòmica ocasionada pel coronavirus, independentment del seu color polític o de la seva situació economicofinancera. El combat contra la pandèmia els ha suposat un gran forat financer per pagar els serveis públics que necessiten els veïns.

Paraules clau:

Notícies relacionades