El Reus Deportiu Miró es classifica per a la final de la Supercopa

Els roig-i-negres han eliminat al Deportivo Liceo en la primera semifinal (4-2) i jugaran el partit decisiu demà contra el Barça Lassa a les 20.15 h.
Imatge de la semifinal de la Supercopa d'Espanya d'Hoquei Patins entre el Reus Deportiu Miró i el Deportivo Liceo

FOTOGRAFIA: Reus Deportiu

El Reus tenia una missió difícil: havia de plantar cara a un dels conjunts més potents de l'OK Lliga sense César Carablleira, un dels jugadors franquícia d'aquest equip. Per contra, un Liceo renovat ha fet lluir els seus nous fitxatges. Jugadors amb galons que no han intimidat però als roig-i-negres.

En un matx vibrant, els de Jordi Garcia han aconseguit amb el 4 a 2 classificar-se per a la final de la Supercopa d'Espanya d'Hoquei Patins. El partit decisiu se celebrarà demà diumenge 15 de setembre a les 20.15 h contra el Barça Lassa.

Àlex agrada

El Reus ha volgut dominar a Les Comes d'Igualada des del minut 1, però el Liceo no ha permès que, en tota la primera meitat, el conjunt roig-i-negre mantingues la bola durant una possessió completa. El plantejament de tots dos equips ha donat ritme a un matx distret, i els de Jordi Garcia han estat capaços de superar la defensa gallega al minut 9. Una bona ocasió ha obligat a Grau a protagonitzar una doble aturada. El toc de gràcia però l'ha fet Àlex Rodríguez al minut 13 quan, després de creuar tota la pista, ha aconseguit superar a Oruste i a Platero per inaugurar l'electrònic (1-0).

A partir d'aquí el Liceo ha posat una marxa més, i el Reus s'ha vist obligat a recular. Pablo del Río, molt descarat, ha sabut crear i Romà ha tallat fins a dues jugades de perill. La persistència de la defensa ganxeta ha donat els seus fruits i el marcador s'ha mantingut immòbil fins al descans. Només un pal de Marc Gual al 25 ha posat la por al cos als roig-i-negres.

El Reus noqueja al Liceo

A la represa, els jugadors del Liceo han sortit a pista amb el mateix esquema en defensa: molt tancats i sense donar opcions al Reus. Quedar clar però que poques coses poden frenar una bona canonada d'Àlex Rodríguez, que ha fet el segon gol de la tarda al minut 29 (2-0).

Uns segons més tard, l'àrbitre ha xiulat un penal molt rigorós, però Càndid ha aturat el llançament de Dava Torres. Grau no ha pogut ser el protagonista de la següent acció, ja que Julià ha fallat ell sol la desena dels de A Coruña. El porter dels gallecs però sí que ha estat encertat al 35. Després d'una blava a Maxi Oruste, l'ex del Porto ha aturat el míssil d'Àlex.

La inferioritat numèrica ha jugat una mala passada al Liceo que, amb un home menys, ha vist com Salvat feia el tercer (3-0). El pas a la final començava a estar encaminat quan Franco Platero ha escurçat distàncies al 39 (3-1). Sort que a Roberto Di Benedetto se li ha escapat la bola amb la desena del Reus.

Al Reus li ha tocat llançar la quinzena dels de Rizaor, i ho ha fet el "killer" de les directes. Una genialitat de Julià ha permès sumar el quart gol roig-i-negre (4-1). Al minut 46 Salvat ha vist la blava i Maxi Oruste ha superat Càndid després de topar amb el casc del de Reus i amb el pal (4-2). El Reus ha sabut resistir fins al final els cops dels gallecs i d'aquesta manera s'ha arribat al final del partit.

Una victòria que condueix als de Jordi Garcia fins a la final de la Supercopa d'Espanya d'Hoquei Patins que es disputarà demà diumenge 15 de setembre al Pavelló de les Comes d'Igualada a les 20.15 h. El rival del Reus serà el Barça Lassa.