Back to top

El Reus Deportiu trenca barreres amb el Partit per la Igualtat

El club roig-i-negre ha volgut demostrar en format de triangular que les distincions de gènere es poden deixar de banda quan parlem del món de l'esport.
Imatge del final del Partit per la Igualtat

Sovint el món de l'esport ha de fer front encara a molts tòpics de gènere com la repercussió mediàtica de l'esport masculí respecte el femení, les distincions de sou entre jugadors i jugadores, o que algunes disciplines són més pròpies per a nois que per a noies. Aquest dissabte el Reus Deportiu ha volgut trencar amb tots aquests estereotips i ho ha aconseguit.

La fórmula ha estat el Partit per la Igualtat. Un matx en format de triangular que ha enfrontat tres equips reusencs formats per jugadors del primer equip masculí d'hoquei patins, les fèmines i els veterans. Jugar junts ha estat una manera divertida de fer un pas endavant en la lluita per la discriminació de gènere en l'àmbit esportiu.

Les valoracions han estat molt positives:

Regina Flix, jugadora del primer equip femení del Reus Deportiu: "És una bona manera per començar a fer entendre que tots som iguals".

Joan Salvat, jugador del primer equip masculí del Reus Deportiu: "És la primera vegada que es fa una cosa així. Aquest partit ha mogut gent, hem fet sortejos, xou sobre la pista... Ha estat molt bé".

Jacint Sotorra, jugador veterà del Reus Deportiu: "En cinc minuts ja treia el fetge per la boca"!

Un partit que, tot i el seu caire informal ha permès veure delícies sobre la pista, jugadors cobrint als seus propis companys de vestuari, i també velles glòries tornant-se a cordar els patins.

Una festa que el Palau no s'ha volgut perdre i on s'ha aprofitat també per presentar el Torneig Internacional d'Hoquei Base que anualment organitza el club roig-i-negre. La 19a edició ja té data confirmada, es celebrarà entre els dies 7 i 9 de setembre.

Paraules clau: