Back to top

A Reus encara hi ha 35 cabines telefòniques

Potser fa molt de temps que no les fem servir, però això no vol dir que no hi siguin. A Reus hi ha, avui en dia i segons dades de Telefònica, 35 cabines telefòniques. I encara que sembli mentida, en un món on fins i tot els mòbils es fan servir pràcticament per tot menys per trucar, des de cada cabina es fa, de mitjana, una trucada al dia. Reminiscències del passat que encara són ben vives i que encara són necessàries....
A Reus encara hi ha 35 cabines telefòniques

N'hi ha per tot Reus. 35 en total. I n'hi ha tantes perquè la llei així ho obliga. A partir de 3.000 habitants és obligatori que un municipi tingui cabina telefònica. Així es recull a la Llei General de Telecomunicacions. De fet, a finals de l'any passat, el govern espanyol va prorrogar la llei que manté les cabines telefòniques als carrers i que, si no s'hagués allargat, hauria suposat la seva desaparició. I és que les cabines no es fan servir... tot i que això tampoc és cert del tot. A tot l'Estat, les 16.000 cabines que queden registren una trucada de mitjana al dia cadascuna. Evidentment, des d'algunes no se'n fa cap en tot l'any, per la seva situació o directament perquè no funcionen o estan malmeses. A Reus, la mitjana és la mateixa: al voltant de 40 trucades al dia des de cabines telefòniques. Un llegat del passat que, per imperatiu legal, continua formant part dels carrers de la ciutat, encara que molts ni tant sols les veuen.

Malgrat que s'ha prorrogat la seva existència, el cert és que les cabines telefòniques tenen els dies comptats. A França, Bèlgica o Dinamarca s'ha decidit desmontar-les. I el cost de fer-ho és elevat: les companyies parlen d'entre 1.000 i 3.000 euros cada una d'elles. Ara bé, el seu manteniment també és molt elevat: Telefònica assegurava a finals del 2018 que la despesa de manteniment els suposa fins a 5 milions d'euros.