Back to top

Reus estrena nova flota d'autobusos a la Llibertat

Els nous vehicles s'han presentat aquest dissabte en una celebració a la Plaça Llibertat amb música i activitats per a totes les edats.
Reus estrena nova flota d'autobusos

Reus Transport ha mostrat els primers 10 autobusos que conformaran la nova flota d'aquest tipus de vehicles a la ciutat. La plaça Llibertat ha acollit una jornada de presentació acompanyada de diverses propostes per a totes les edats. Ben d'hora al matí s'ha donat el tret de sortida a la Caminada Popular fins a les Cotxeres de l'empresa municipal on hi han participat més de 400 persones.

Durant tot el matí s'han dut a terme diverses activitats per als més petits com un taller de robòtica, un joc per a promocionar les bones pràctiques a l'autobús així com una actuació de màgia. El plat fort però ha estat al migdia amb una flashmob sorpresa on hi han participat l'Orquestra Camerata XXI - Ciutat de Reus i les ballarines de l'Escola de dansa del Centre de Lectura. Música i ball s'han fusionat entremig dels busos estacionats a la plaça.

Els nous autobusos són més eficients pel que fa al consum i més eficaços a l'hora d'estalviar combustible, reduir costos de manteniment així com millorar la velocitat mitjana i disminuir el risc d'accidents. Malgrat que són vehicles de combustible dièsel, compleixen amb escreix amb els límits marcats per l'Euro VI, reduint fins a un 70% els gasos contaminants que emeten.

Per altra banda, aquests nous busos augmenten la capacitat de passatges a 16 places. Està previst que el juny de 2020 s'incorporin 3 vehicles més igual que aquests a la flota municipal d'autobusos.

Paraules clau:

Notícies relacionades