Back to top

"A Reus fa 20 dies que no tenim un positiu per PCR"

El director assistencial de l'Hospital Sant Joan de Reus, el doctor Salvador Sarrà, insisteix que la incidència del virus a la ciutat està de devallada. Amb tot, les autoritats, reclamen responsabilitat.
Salvador Sarrà

El doctor Salvador Sarrà ha passat aquest diumenge per l'especial Resum de la Setmana de Canal Reus, per valorar l'entrada en fase 2 del territori i l'afectació que la desescalada ha tingut a l'Hospital Sant Joan.

Assegura que hi ha dos tipus de fase 2: "la de l'hospital i la de la ciutadania". Diu que no és el mateix la situació que ha viscut la gent del carrer a aquella que han viscut els metges del centre hospitalari, on les afectacions psicològiques han estat notables. 

Sarrà lamenta la manca d'unificació de criteris a l'hora de comptabilitzar les xifres d'afectació del coronavirus. Al Sant Joan, "ara mateix hi ha 8 persones ingressades per coronavirus" i el centre va recuperant mica en mica la normalitat. De fet, fa setmanes que la incidència ha caigut. Diu Sarrà en les darreres tres setmanes no s'ha detectat cap positiu a l'Hospital, i això que es fan 200 proves PCR cada dia. 

Possibilitat de rebrot

El director assistencial de l'Hospital Sant Joan davant d'un possible repunt del virus al Camp de Tarragona assegura, i tenint en compte l'estudi del Ministeri de Sanitat sobre la seroprevalença a la demarcació, Sarrà, que "és incert" si la ciutadania està o no preparada per afronar la mallatia, fins i tot aquelles persones que ja l'hagin superada. Amb tot, insiteix que el centre està preparat davant un possible rebrot.

Entrevista completa

Paraules clau:

Notícies relacionades