Back to top

Reus i La Selva del Camp impulsen la iniciativa 'Temps d'Avellana'

La iniciativa 'Temps d'Avellana' arriba per primer cop al Baix Camp amb la intenció de promocionar la fruita seca de referència al territori. Del 8 al 21 d'octubre, Reus i La Selva del Camp acolliran unes jornades plenes d'activitats on l'avellana serà el centre d'atenció.
Cartell de 'Temps d'avellana'

La producció d'avellana d'aquesta temporada ha disminuit prop d'un 60% respecte l'any anterior. Una de les pitjors dels últims anys, causada per les fortes ventades que es van produir al març. Aquest fet no ha impedit el tret de sortida de la iniciativa 'Temps d'Avellana'.

"Venim d'uns anys molt bons i enguany la producció no és tan bona com voldríem. Això és el que passa amb els productes agroalimentaris, com amb l'oliva", explica el delegat territorial d'Agricultura de la Generalitat, Àngel Xifré.

Les localitats de Reus i La Selva del Camp acolliran aquesta primera edició del 'Temps d'Avellana' que pretén promocionar el tradicional fruit sec del territori a través de diverses activitats. La DOP Avellana de Reus i els Ajuntaments de Reus i La Selva, juntament amb altres entitats, han organitzat aquestes jornades aprofitant la inèrcia dels actes de Sant Galderic de La Selva, dedicada al món de la pagesia.

"La intenció és que l'avellana sigui valorada i econòmicament estratègica al Camp de Tarragona. Volem situar l'avellana al lloc que li pertoca i la importància que té a les nostres terres", comenta Xifré.

D'entre les activitats que es realitzaran a Reus, la Cambra de Comerç organitza diversos tasts gastronòmics i una Cursa d'Empreses en la qual es vol posar en valor els hàbits saludables. En aquest sentit, des de la Cambra recalquen que l'avellana és un ingredient bàsic d'una dieta equilibrada.

Les jornades seran del 8 al 21 d'octubre, moment en què finalitza la campanya de l'avellana i aquesta està en més bon estat.

Paraules clau: