Back to top

Reus inicia la licitació per comprar el nou forn crematori

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp comprarà un segon forn per al Crematori Municipal. El contracte inclou l'adequació del forn existent i l’adquisició d’un filtre de partícules per tal de reduir al mínim les emissions a l’atmosfera. El pressupost és de prop d'1 milió d'euros i els treballs trigaran cinc mesos.
Crematori

El nou equipament millorarà el servei actual, i farà possible incrementar la freqüència de serveis de cremació. Estarà catalogat com equipament d’alta capacitat, i contempla una xifra de serveis superiors a les 800 cremacions any. Serveis Funeraris Reus i Baix Camp podrà doblar la capacitat actual del Crematori Municipal i podrà assumir fins a 6 serveis diaris.

L’actual forn crematori es va estrenar l’any 2003, i des de llavors ha incrementat el serveis fins arribar a les 724 cremacions l’any que es van fer el 2018. Fa quinze anys, la xifra de cremacions era d’uns 150 serveis anuals.

De manera progressiva, Serveis Funeraris Reus i Baix Camp ha anat adaptant els serveis a la creixent sol·licitud d’incineracions per part dels usuaris; i en els darrers anys ha invertit en la construcció de nous columbaris al Cementiri General de Reus i en la posada en marxa d’un servei nou com el Jardí de Cendres, que ofereix als familiars un espai on espargir les cendres dels difunts.

La instal·lació del segon forn s’emmarca en la remodelació del Crematori Municipal per donar un millor servei a familiars i amics que  hi vulguin realitzar la cerimònia de comiat als difunts. En aquest sentit, s’ha fet una reordenació d’espais i se n’ha millorat la decoració, per adequar-la a la sensibilitat que requereix un acte d’aquestes característiques. En aquest sentit, s’ha tingut molt en compte el fet que el Crematori Municipal permet a familiars i amics acompanyar el difunts fins el darrer minut de comiat.