Back to top

Reus és la segona ciutat catalana i la sisena d'Espanya en contagis

Segons el mapa de ciutats que ha publicat aquest dimecres eldiario.es, la capital del Baix Camp ha registrat en les darreres dues setmanes 1.082 positius per cada 100.000 habitants. La primera ciutat de l'Estat pel que fa a contagis és Vic.

El coronavirus a Reus continua generant xifres de rècord. Aquest dimecres, 28 d'octubre, eldiario.es ha publicat una infografia amb les ciutats de més de 40.000 habitants i el nombre de casos per cada 100.000 habitants registrat durant els darrers 14 dies. Reus se situa sisena en aquest rànking, per darrere de Vic, Salamanca, Granada, Pamplona i Melilla. Sorprèn que no hi hagi cap municipi de l'àrea metropolitana de Madrid, on les darreres setmanes hi ha hagut un increment important de casos que sembla que s'ha frenat. 

Cauen les xifres per primer cop en setmanes

La bona notícia d'aquest dimecres, pràcticament dues setmanes després del tancament de bars i restaurants, és que l'índex de rebrot a Reus ha caigut per primer cop en els darrers dies. Després de setmanes d'escalada, la xifra s'ha reduit fins als 1.425 (dimarts estava als 1.616) i la velocitat de transmissió també s'ha reduït novament i de forma més significativa i passa dels 1.67 als 1,41. 

A Catalunya, les dades s'han reduït aquest dimecres. Segons el departament de Salut, l'Rt ha baixat a 1,38 i el risc de rebrot s'ha situat en 840, 47 punts per sota que aquest dimarts. 

Paraules clau:

Notícies relacionades