Back to top

Reus s'obre a l'art urbà amb el festival Llambordes

L'art urbà també tindrà presència en el marc de la Capital de la Cultura Catalana. Durant aquesta setmana, tallers, xerrades i pintades s'escamparan per Reus. Des del Casa de Joves volen donar protagonisme, d'aquesta manera, a aquelles expressions que ja conviuen amb el dia a dia de la ciutat, sovint, sense que s'hi presti atenció.
Un dels grafits que ja omplen els espais reservats de Reus

El festival Llambordes s'estrena aquesta setmana a Reus amb voluntat de quedar-se. Així ho han explicat les regidores de Joventut i de Cultura en la seva presentació pública.

Ahir i avui s'estan duent a terme tallers de grafit, el que es coneix popularment com graffiti, al Casal de Joves de la Palma, però els plats forts arriben a partir de dijous. Es donarà per inaugurat el festival amb la galeria urbana del carrer Pere Òdena amb la presència d'alguns dels 50 artistes del festival, els que s'han encarregat d'omplir les finestres cegues de les façanes. L'objectiu és transmetre a la ciutadania que aquests artistes urbans o de carrer acaben motivant que es repensi l'espai públic tal com explica la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores. 'De vegades amb un missatge més trencador, de vegades amb un missatge més reflexiu, de vegades amb un missatge més lúdic o recreatiu, ens volen fer repensar l'espai públic, per tant, el street art és una forma d'ús de l'espai de la ciutat'.

El Llambordes s'emmarca en la Capital de la Cultura Catalana i amb voluntat de quedar-se a la ciutat. De fet, la voluntat és, també, que vagi evolucionant amb el temps per incorporar, per exemple, la música i la dansa pròpies d'aquest art urbà segons han anunciat tant la regidora Flores com la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, que ha aventurat que és 'un festival que neix amb vocació de continuïtat, i que jo també li auguro un futur important i que, en properes edicions, vagi creixent amb totes les manifestacions que permet aquesta gran diversitat que és street art'.

Després de la inauguració de la galeria del carrer Pere Òdena es durà a terme, als Jardins de la Casa Rull, una taula rodona i oberta sobre l'art urbà. Divendres, a Cal Massó, es projectarà la pel·lícula de Mr. Brainwash, sobre l'artista internacional Banksy i l'art urbà. Per últim, dissabte hi haurà una pintada massiva d'artistes d'arreu de la demarcació a l'avinguda dels Jocs Olímpics. Aquells que ho vulguin poden reservar-se un espai a través del web  de Joventut.

Paraules clau: