Back to top

Reus, a l'espera del nou jutjat número 7, encara sense data

La situació de col·lapse que els professionals afirmen que s'hi viu podria gaudir d'una alenada d'aire fresc. Encara quedarien diversos problemes per resoldre, des de la falta de jutjats i personal, o a l'acumulació de feina.
Els jutjats de Reus en una imatge d'arxiu

El Ministeri de Justícia obrirà un nou jutjat civil a Reus, el número 7, de família. La data, però, encara és una incògnita. La Generalitat afirma que ho té tot a punt per posar-lo en marxa tan bon punt l'Estat hi doni llum verda. De fet, els governs català i central estarien ultimant l'obertura de diversos jutjats, fet que estaria alentint una posada en marxa que, Barcelona, ja té preparada. La degana del Col·legi d'Advocats de Reus, M. Encarnación Orduna, afirma que 'sabem que a Reus tindrem properament el jutjat de primera instància número 7, un jutjat civil, el que passa és que no tenim dades. Sabem que la Generalitat ja té la ubicació a la seu judicial i està tot preparat'.

Suposaria una alenada d'aire fresc per a uns jutjats que, els professionals que hi treballen, qualifiquen de col·lapsats. Amb tot, no seria la solució definitiva. Orduna explica que 'estem demanant que les places que quedin buides es cobreixin immediatament i amb professional format, ens agradaria tenir una estabilitat ne els jutge si jutgesses que tenim a Reus'.

Els lletrats expliquen, també, que hi ha jutjats d'instrucció que pateixen un solapament de feina que les guàrdies que han d'exercir no fan més que agreujar. Tampoc obliden que el macrocas INNOVA hi juga un paper que, tot i no ser decisiu, serveix per contribuir a l'augment del volum de feina d'alguns dels magistrats reusencs.