Back to top

"Reus, memòries de l'aigua", un recorregut per la història

El Centre de la Imatge Mas Iglesias acull fins al proper mes de març una exposició sobre els usos de l'aigua a Reus al llarg dels segles. La mostra recull diferents platons explicatius així com fotografies històriques i artístiques.
"Reus, memòries de l'aigua", un recorregut per la història

Al llarg de la història, Reus ha estat una ciutat que se les ha hagut d'enginyar per poder abastir-se d'aigua. La manca d'aquest recurs ha estat el principal problema de la ciutat al llarg dels segles. Ara el CIMIR i Aigües de Reus han dut a terme una exposició per tal de fer memòria sobre l'abastiment d'aigua a la ciutat des del segle XII, quan la ciutat neix en una cruïlla de camins a prop d'una font i d'una riera.

La mostra consta de diverses parts. Al principi el visitant pot conèixer com la ciutat ha estat pionera al llarg de la història pel que fa als recursos d'abastiment d'aigua. A través d'una cronologia  en forma de plafons, es va descobrint les grans fites assolides segle rere segle.

L'exposició també inclou diverses col·leccions gràfiques com una mostra de fotografies antigues on es fa referència a l'aigua dels masos, unes pel·lícules de l'any 62 que mostren diverses fonts de la ciutat i també el resultat del concurs Instaaigua, organitzat per Aigües de Reus.