Back to top

De Reus a Moscou per vendre territori

La Cambra de Comerç impulsa una missió exterior a Rússia. Vi i art seran l'aparador del territori de la mà del celler Clos Galena i la galeria Anquin's.
Una imatge de la presentació de la missió

Dijous vinent, dia 26, la Cambra  de Comerç de Reus portarà una missió exterior a Rússia. Moscou serà l'escenari on es presenti la col·lecció art, vi i territori. De la mà del celler Clos Galena i la galeria d'art Anquin's, l'ens econòmic portarà, també, la marca Reus Capital de la Cultura ben a prop de la plaça Roja. La propietària de la galeria d'art Anquin's, Josepa Quinteiro, explica que 'la col·lecció art, vi i territori és una carta de presentació del territori que uneix aquests dos productes, és molt representativa de la riquesa que tenim'.

És la mateixa col·lecció que ja es va presentar a Nova York amb resultats satisfactoris per als protagonistes. Si ara s'ha escollit Rússia és perquè és un mercat amb molt de camí per recórrer per al sector vinícola, però que no parteix de zero segons afirma Merche Dalmau, propietària del celler Clos Galena. 'Nosaltres des de l'any 2008 que venem a Rússia, i l'increment ha estat molt important, veiem que el Priorat allà cada vegada té més força de vendes'.

La col·lecció consta de caixes de fusta pintades per una desena d'artistes del territori amb motius que el representin. Es tracta d'una oferta artística que vol vestir l'oferta vinícola en aquesta missió exterior que, en definitiva, vol servir per obrir portes a l'estranger segons detalla Isaac Sanromà, president de la Cambra de Comerç de Reus. 'Aquestes missions reforcen la marca, la imatge del nostre territori, que té moltes coses bones, i una d'elles és aquest vi tant excel·lent i tant preuat fora'. La Cambra, de fet, ja prepara un altre viatge d'aquestes característiques per al primer semestre del 2018. Tenint en compte que ja en té un, gairebé tancat, que abans de finals d'any els portarà a Israel.